Gé bent en gé zult 2019

Wederom was het weer een gezellige avond bij de Doofpotters in de Driezeeg. Ondanks dat het dit jaar erg vroeg was, op 3 januari al, viel de opkomst ons niet tegen. Het was gezellig druk en we hebben er met zijn allen weer een mooie avond van weten te maken! wij danken jullie allemaal dan ook hartelijk voor uw komst.

Een speciaal welkom was er voor onze eigen hoogheden, prins Camiel en adjudant Alex, en hun gevolg. Maar daarnaast ook voor prins John en adjudant Esther uit Geffen met hun gevolg. Wat leuk dat ze aanwezig waren in ons mooie dorpje en hebben genoten van de avond. Wie weet zien we jullie snel weer een keer.

Deze avond draait natuurlijk vooral om de slipper die gemaakt is in het voorgaande jaar. De slipper 2019 in dit geval. Waar we vorig jaar bijna 30 inzendingen hadden, zijn er in 2019 maar 11 nominaties binnen gekomen. We willen jullie er graag op wijzen dat jullie je nominatie het hele jaar door in kunnen sturen. Dit kan via het nominatiefirmulier op de site maar ook via slippernominaties@outlook.com. Vergeet niet hierbij de persoon te noemen die je wil nomineren, de rede van nomineren en het postadres van de genomineerde. Een foto van de gemaakte slipper of de genomineerde bijvoegen is leuk. Deze kunnen we natuurlijk gebruiken. Dus mensen, kom maar op met de nominaties voor de slipper 2020!
Ze zijn van harte welkom.

Ondanks dat er weinig inzendingen waren hebben we wel wat hele leuke slippers binnen gekregen. We hebben ze allemaal op een A-4 gezet en deze in de zaal verspreid zodat iedereen ze kon lezen.

Aan de VIP tafel mochten verschillende mensen plaats vinden waaronder de grote winnaar van de avond:
pastoor Joost Jansen! Wat was hij vereerd dat hij genomineerd was en nu hij als eerste uit de bus kwam was hij helemaal enthousiast. Hij gaf ons allen een mooi woordje en genoot zichtbaar van de hele avond.
Gefeliciteerd pastoor Joost met de slipper 2019!

Dit jaar is besloten om de avond simpel te houden. Geen beamer, geen uitgebreide quiz maar heel gezellig onder het genot van de muziekskes, spijker slaan in twee grote blokken hout. Het spel is “Hij sloat erop los” genoemd om een beetje in het thema van de hoogheden te blijven; “Het loat oe nie los”. Omdat we een spijkeropdracht hadden hebben we gekozen voor het thema bouwvakkersbal. Leuk dat er zoveel mensen waren die ook in het thema verkleed waren. Dat is mooi om te zien.

Het spel was leuk. Eerst mochten de deelnemers 1 voor 1 tegen elkaar proberen de spijker zsm helemaal in het blok te laten verdwijnen. Daarna alle winnaars nog een keer tegen elkaar maar deze keer met een heel lastig brilletje op waar je bijna niets door zag. En dat nog een keer er nog een keer tot er uiteindelijk 2 mensen over bleven voor de finale. De grote winnaar van het spijkerspel “Hij sloeg er op los” was Alex vd Burgt. Het was ongelofelijk hoe snel hij steeds de spijkers op de kop tikte en ze binnen 3 of 4 slagen liet verdwijnen in het blok hout. Alex ook jij gefeliciteerd met de winst.
Hij heeft een prachtig bokaal gewonnen wat vast en zeker een mooi plekje in de huiskamer zal krijgen.

Er werd tot in de late uurtjes lekker gelachen, gekletst, gedronken en gedanst op muziek van DJ Twannie.
Wij bedanken jullie allemaal voor weer een mooie avond!

Winnaar pastoor Joost Jansen